Als je aan het lijntje wordt gehouden

Om gek van te worden: gemengde signalen. De ene keer prijst ze je de hemel in en doet ze heel verliefd. Het volgende moment negeert ze je weken achter elkaar. Je hebt het gevoel dat je aan het lijntje wordt gehouden. En met succes. De lieve woorden, het vertrouwen en de aandacht die je krijgt komen diep bij je binnen. Je opent je hart naar haar.

Daarom doet het extra pijn als ze je vervolgens onaangenaam verrast met ongeïnteresseerd of zelfs afstotend gedrag. En net als je besluit om deze vrouw dan maar te laten gaan, komt ze weer bij je aankloppen met verliefde intenties en begint het hele spel weer van voor af aan.

WORD JE AAN HET LIJNTJE GEHOUDEN?
Wat is hier aan de hand? Waarom komen haar acties niet met haar woorden overeen? Wordt er soms een manipulatief spel met je gespeeld? Kun je haar nog wel vertrouwen? Kun je jezelf nog wel vertrouwen in je keuze voor haar?

Waarschijnlijk wordt je aan het lijntje gehouden. Wat betekent dat eigenlijk? Als iemand jou aan het lijntje houdt, zendt zij gemengde signalen uit: dan weer aantrekken, dan weer afstoten. Dit is een spel van kat en muizenspeeltje. Ken je van die speelgoedmuizen aan een hengel? Als je de speelgoedmuis aan de kat presenteert, roerloos voor zijn neus, dan zal de kat weinig interesse tonen. Maar trek je het speeltje weg aan de hengel, dan zal de kat het speeltje gaan najagen. De kat wordt hier letterlijk via de muis aan het lijntje van de hengel gehouden.

About the Author

You may also like these